Ceremonia de acordare oficialǎ a certificatelor și diplomelor de exelențǎ pentru olimpicii ialomițeni și cadrele didactice ȋndrumǎtoare- zona Urziceni

Știri, Comunicate

 

 

             În ziua de 10 decembrie 2018, începând cu ora 10:00, la Colegiul Național ”Grigore Moisil” din Urziceni a avut loc ceremonia de acordare oficialǎ a certificatelor și diplomelor de excelențǎ pentru olimpicii ialomițeni și cadrele didactice ȋndrumǎtoare ale acestora, din zona Urziceni, în cadrul ediției a III-a  a “PREMIILOR DE EXCELENȚĂ PENTRU OLIMPICII IALOMIȚENI DIN ȊNVĂȚĂMȂNTULPREUNIVERSITAR DE STAT PENTRU ANUL ȘCOLAR 2017 – 2018”.

            Este a treia ediție a acestui eveniment de referință din viața învățământului ialomițean, care capătă tradiție și valoare prin implicarea directă a Consiliului Județean Ialomița și a președintelui acestuia, domnul VICTOR MORARU.

            Recompensarea și stimularea performanțelor individuale ale elevilor din învățământul preuniversitar de stat ialomițean, care s-au distins prin rezultate deosebite la olimpiadele județene din anul școlar 2017/2018,   precum și a contribuției semnificative a profesorilor îndrumători la obținerea acestor performanțe presupune un efort  organizatoric și, mai ales financiar, important, care se transformă într-un moment de bucurie, emoţie și mândrie pentru elevi, dascăli și toți cei care slujesc cu devotament aceste temple de educație numite școală!

            Desfășurată în programul județean dedicat Centenarului Marii Unirii, ediția 2018 a Premiilor de excelență reprezintă prinosul pe care elevii și dascălii lor îl aduc acestei sărbători prin rezultatele la învățătură, care dau certitudinea că ne putem  bizui pe inteligența creativă, competitivă și performantă a tinerei generații!

            La festivitatea de acordare a ” Premiilor de excelență” din zona Urziceni au participat următoarelor oficialități de la nivel județean și local: domnul VICTOR MORARU– președintele Consiliului Județean Ialomița, domnul CONSTANTIN SAVA, primarul Municipiului Urziceni.  domnii  CĂTĂLIN EMIL GRIGORE și IONEL GAE, vicepreședinți ai Consiliului Județean Ialomița și doamna MANUELA CORNELIA ZAINEA – Inspector General al Inspectoratului Școlar Județean Ialomița.

            Moderarea programului ceremoniei l-a făcut eleva Costina Marinache, în timp ce Imnul de Stat al României a fost interpretat de eleva Alexandra Irinoiu, ambele de la Colegiul Național “Grigore Moisil” Urziceni.

Au beneficiat de granturi pentru premiere, următoarele unități de învățământ din zona Urziceni:

-Colegiul Național “Grigore Moisil” Urziceni – director Brǎileanu Mariana;

- Școala Gimnazială “A. Odobescu” Urziceni – director Turcu Constantin;

- Liceul Tehnologic “Sf. Ecaterina” Urziceni – director Ionițǎ Sultana;

-Liceul Tehnologic Urziceni – director Belega Elena;

-Școala Gimnazială ”I. H. Rădulescu” Urziceni – director.Popescu Florin-Gheorghe;

- Școala Gimnazială Bărbulești – director Bǎnescu Viorel;

- Școala Gimnazială Dridu – director Vișan Valentina-Florentina.        

            Tuturor școlilor menționate le-au fost înmânate  certificate de excelență.

            Au fost premiați 92 de elevi și 26 de cadre didactice îndrumătoare, suma totală fiind de 29.300 lei, care au primit și diplome de excelență.

            Salutăm prezența, pentru prima dată,  în topul dedicat excelenței din învățământul ialomițean a Școlii Gimnaziale ”I. H. Rădulescu” din Urziceni – director.Popescu Florin-Gheorghe.

            Emoționante au fost momentele cu îndelungi aplauze adresate profesorilor îndrumători de olimpicii premiați, ca un omagiu adus de discipoli  maeștrilor !

            În alocuțiunea sa de la închiderea festivității, domnul VICTOR MORARU, președintele Consiliului Județean Ialomița a spus: ” Ne bucurăm că 7 unități de învățământ preuniversitar din zona Urziceni și-au găsit loc în elita învățământului ialomițean! Premiile lor demonstrează că disciplinele de înaltă performanță se împletesc de minune cu activitățile școlare și extrașcolare, că  sportul aduce nu numai performanță, ci și sănătate! Ne bucurăm să avem printre câștigătorii premiilor de excelență din anul școlar 2017 – 2018 elevi și cadre didactice îndrumătoare în domenii profesionale de interes pentru piața muncii locale: agricultură, protecția muncii și mecanic auto! De asemenea, suntem ȋncȃntați sǎ observăm că o elevă aparținând unei etnii importante din județul Ialomița, îndrumată de profesoara sa, câștigă premiul I la faza județeană a Olimpiadei de Limba Rromani! (…) 

            Îi felicităm cu căldură pe toți cei premiați astăzi și le dorim un An Nou cu bine, sănătate și cu rezultate înzecite la olimpiadele viitoare!

             LA MULȚI ANI TUTUROR!

             SĂRBĂTORI FERICITE !