PREMII DE EXCELENȚĂ PENTRU OLIMPICII IALOMIȚENI DIN ȊNVĂȚĂMȂNTULPREUNIVERSITAR DE STAT PENTRU ANUL ȘCOLAR 2017 – 2018, ZONA FETEȘTI”

 

 

Premierea elevilor și cadrelor didactice din învățământul liceal, gimnazial și profesional, situate în zona Fetești, pentru anul școlar 2017 – 2018 s-a desfășurat în ziua de 11 decembrie 2018, de la ora 14:00, gazda manifestării fiind Liceul Teoretic “Carol I” Fetești.

A fost un eveniment remarcabil pentru școala ialomițeanǎ, la care au participat elevi și profesori ȋndrumǎtori premiați, reprezentanți ai autoritǎților administrației publice județene și locale, directori și reprezentanți ai școlilor premiate,

Participanții au apreciat - și au aplaudat!- inițiativa Consiliului Județean Ialomița și a președintelui acestuia, domnul VICTOR MORARU de a continua proiectul ”PREMII DE EXCELENȚĂ PENTRU OLIMPICII IALOMIȚENI DIN ȊNVĂȚĂMȂNTULPREUNIVERSITAR DE STAT PENTRU ANUL ȘCOLAR 2017 – 2018”,

Desfășurându-se în anul omagierii Centenarului Marii Unirii și inclusă în programul județean care celebrează această istorică sărbătoare, proiectul a reprezentat un prilej deosebit pentru premianți, de a dedica succesul lor marii aniversări și  a spune fără nicio reținere că sunt și argumentul cel mai convingător că  viitorul este asigurat și pe mâini bune!

Festivitatea decernării “Premiilor de excelență pentru olimpicii ialomițeni” s-a desfășurat sub directa coordonare a Consiliului Județean Ialomița, în colaborarea cu Inspectoratul Școlar Județean Ialomița și unitățile de ȋnvățămȃnt preuniversitar de stat din județ care au avut premianți cu locul I la faza județeanǎ a olimpiadelor școlare.

            Pentru anul școlar 2017 – 2018, din zona Fetești, sunt beneficiare de granturi:

-          Liceul Teoretic “Carol I” Fetești – director, Velicu Laurențiu;

-          Școala Gimnazială “A. Vlaicu” Fetești – director, Stoian Valentin;

-          Liceul Teoretic “Paul Georgescu” Țăndărei – director, Chiș Florida Rita;

-          Școala Profesională Mihail Kogălniceanu – director, Hangu Valentina Liliana;

-           Liceul Tehnologic Țăndărei – director, Cristache Maria.

Unitățile de învățământ din această zonă au obținut la ediția a III-a a ”Premiilor de excelență” 65 de premii la elevi și 21 la cadrele didactice îndrumătoare, valoarea lor însumând 27.950 lei.

Au fost prezente la festivitatea de acordare a ” Premiilor de excelență” din zona Fetești oficialități județene și locale:, domnul VICTOR MORARU– Președintele Consiliului Județean Ialomița, domnul SORIN GAFIȚOI, primarul Municipiului Fetești domnii  CĂTĂLIN EMIL GRIGORE și IONEL GAE, vicepreședinți ai Consiliului Județean Ialomița și doamna MANUELA CORNELIA ZAINEA – Inspector General al Inspectoratului Școlar Județean Ialomița.

 În alocuțiunea sa, domnul VICTOR MORARU– Președintele Consiliului Județean Ialomița, a spus: ”Sunt onorat să mă adresez dumneavoastră, participanții la ediția 2018 a „Premiilor de excelență pentru olimpicii ialomițeni din învățământul preuniversitar de stat”, pentru anul școlar 2017 – 2018,  cu un cordial salut de ”Bun venit”, însoțit de călduroase felicitări pentru succesele obținute! (…) Pentru  Consiliul Județean Ialomița, educația a fost și rămâne o prioritate strategică, întrucât înțelegem educația ca un serviciu de interes public major pentru societatea de astăzi și cea de mâine! La prima ediție din anul 2016, vă promiteam că  ”vom face dintr-un asemenea proiect nu o acțiune singulară, ci un proiect multianual, pe care îl vom gândi într-o multitudine de acțiuni, împreună cu dumneavoastră, pentru a răsplăti cum se cuvine elita învățământului ialomițean”!

 Ne-am îndeplinit promisiunea, iar olimpicii ialomițeni s-au bucurat, în ultimii trei ani, nu numai de stimulente morale – mai ales diplome! - ci și financiare, în cuantumuri pe care le-am mărit substanțial, pentru a recompensa cum se cuvine efortul elevilor, echipajelor de elevi, profesorilor îndrumători și colectivele de profesori îndrumători!(...) Primiți felicitări călduroase pentru succesele obținute și întreaga mea considerație și apreciere!       

La mulți ani cu și mai multe performanțe!”

Festivitatea a cuprins: intonarea Imnului de Stat al României, alocuțiunile oficialităților județene și locale, ȋnmȃnarea Certificatelor de Excelențǎ  celor 5 unitǎți de ȋnvǎțǎmȃnt preuniversitar de stat din zona Fetești. beneficiare ale granturilor, înmânarea diplomelor de excelență elevilor premiați individual sau pe echipe, precum și profesorilor ȋndrumǎtori.

 În luările de cuvânt, reprezentanții unităților de învățământ premiate au subliniat consecvența  și generozitatea cu care Consiliul Județean Ialomița și președintele acestuia, domnul VICTOR MORARU,  sprijină școala ialomițeană, intervenția activă în spaţiul public pentru susţinerea organizatorică şi financiară a proiectelor/acţiunilor educative de interes public judeţean și naţional prin parteneriate instituționalizate, ca suport al unui învățământului de înaltă calitate și valoare, creativ și competitiv.

            Festivitatea s-a încheiat cu un microspectacol de colinde susținut de Corul  Liceului Teoretic “Carol I” Fetești, dirijat de prof. Laura Corbu.

            LA MULȚI ANI TUTUROR și SĂRBĂTORI FERICITE !

 

                                                                                         PURTĂTOR DE CUVÂNT

                                                                                      Ilie CIOACĂ

categorie 

concursuri, Știri