Ambulatoriul din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia va fi modernizat cu bani europeni

 

26.08.2019

 

Cererea de finanțare pentru proiectul ”Reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia” a fost admisă. Proiectul a fost depus în data de 17.11.2018 și s-a aflat, până în prezent, în stadiul de evaluare de către finanțator. Modernizarea spitalului va fi finanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, axa prioritară 8 - Dezvoltarea infrastructurii sanitare și culturale. Valoarea totală a proiectului de modernizare este de 17.490.007,08 lei.

”Am primit cu mult entuziasm, pe adresa de e-mail a instituției noastre, vestea că cererea de finanțare pentru modernizarea Ambulatoriului Spitalului de Urgență Slobozia cu bani europeni a fost acceptată. M-am bucurat mult pentru că este încă o dovadă a angajamentului meu de a investi în sistemul de sănătate județean și de a atrage fonduri europene pentru Ialomița noastră. De asemenea, este și dovada clară că munca echipei de la Consiliul Județean, dă roade. Această veste bună pentru ialomițeni vine după ce, în luna martie 2019, a fost semnat contractul de finanțare pentru modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ialomița în valoare de 7.472.765,74 lei”, a declarat Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița.

Modernizarea Ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență Slobozia va duce, în primul rând, la îmbunătățirea calității serviciilor medicale, dar și la creșterea calității vieții pe termen lung.

”Ialomițenii trebuie să aibă parte de un act medical modern și să beneficieze de toate dotările necesare unui spital județean de urgență. Cele două proiecte de modernizare a Spitalului Județean de Urgență Ialomița, care urmează a fi implementate, vor face ca acest lucru să fie posibil”, a mai subliniat președintele Consiliului Județean.

 

Compartiment Mass Media

Telefon: 0243.230.200 int. 245

E-mail: cji@cicnet.ro

 

categoria articolului 

Știri, Comunicate