Alege prioritățile orașului tău! - proiect inițiat de Banca Modiala

ALEGE PRIORITĂȚILE ORAȘULUI TĂU!

Banca Mondială, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România, au inițiat un proiect prin care să identifice  prioritățile de dezvoltare ale reședințelor de județ. Astfel, locuitorii Municipiului Slobozia sunt invitați să răspundă unui sondaj de opinie online în care sunt incluse 10 proiecte majore care pot încuraja și cataliza dezvoltarea municipiului ca zonă metropolitană.

În luna ianuarie 2019, inițiatorii proiectului au solicitat prin intermediul unei scrisori adresate către Primăria  Municipiului Slobozia, Consiliul Județean Ialomița și Instituția Prefectului - Județul Ialomița date referitoare la proiectele de dezvoltare. Astfel au fost selectate 10 proiecte strategice cu impact metropolitan care îndeplinesc următoarele criterii:

1. Sunt incluse într-un document strategic sau programatic existent (Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, Planul Urbanistic General, Masterplanul General de Transport etc.).

2. Au un prag valoric minim, ajustat în funcție de capacitatea bugetară a fiecărei reședință de județ.

3. Nu au finanțare asigurată (în general, lista conține proiecte pentru care este necesară finanțare din fonduri UE, fonduri guvernamentale, sau alte surse).

În acest sens, până în 22 martie 2019, cetățenii județului Ialomița sunt invitați să se implice în ierarhizarea celor mai importante proiecte pentru viitorul orașului lor, completând un scurt chestionar: kwiksurveys.com/s/e7k9afsk

            La finalul campaniei va fi dezvoltată o listă finală de proiecte prioritare majore de dezvoltare urbană, atât pentru București, cât și pentru fiecare dintre cele 40 de reședințe de județ din România. Fiind agreate pentru prima dată atât de către administrația publică, cât și de comunitatea locală, aceste liste de proiecte vor putea informa deciziile viitoare de investiții publice respectând o viziune comună.

Implică-te și tu acum și Alege Prioritățile Orașului Tău!

Link liste proiecte: kwiksurveys.com/s/e7k9afsk

 

categoria articolului 

Știri