Muzeul Agriculturii din Slobozia devine Muzeul Național al Agriculturii

În anul 2015 Consiliul Județean Ialomița a adoptat hotărârea privind emiterea acordului în vederea promovării Hotărârii Guvernului privind acordarea titulaturii de „muzeu de importanță națională“ Muzeului Agriculturii Slobozia și schimbarea denumirii acestuia.

Demersul a avut la bază unicitatea și importanța patrimoniului muzeal constituit din bunuri culturale mobile - colecții  reprezentative  deținute de muzeu, documente și obiecte care au aparținut unor mari personalități ale agriculturii, a unor exploatații agricole de referință în agricultura românească; documente referitoare la diverse evenimente istorice și sociale.

Făcând dovada că deține un patrimoniu muzeal de valoare excepțională și îndeplinește criteriile prevăzute de art. 15 alin. (1) din legea nr. 311/2003 pentru a obține titulatura de muzeu de importanță națională, și având avizul Comisiei Naționale a Muzeelor  și Colecțiilor, Guvernul României a aprobat, în ședința din 27.07.2016, Hotărârea de Guvern nr.551 privind acordarea titulaturii de „muzeu de importanță națională“ Muzeului Agriculturii Slobozia și schimbarea denumirii acestuia în Muzeul Național al Agriculturii, publicată în Monitorul Oficial nr.590/03.08.2016 .

 

categoria articolului 

Știri