TINERI PASIONAȚI DE ROBOTICĂ

 

            În ziua de 14.01.2019, președintele Consiliului Județean Ialomița, domnul VICTOR MORARU, a primit  echipajele de elevi de la Liceul de Arte ”Ionel Perlea” Slobozia și Liceul Tehnologic “A. I. Cuza” Slobozia, care, pasionate de robotică, participă la Campionatul Regional de la Iași a Competiției de Robotică din România, Sezonul 3 – 2018-2019, ROVER RUKUS.

            Liderul grupului, Sânziana Hogaș ( Liceul de Arte ”Ionel Perlea” Slobozia)  a arătat  că scopul programului de robotică este de a motiva, dezvolta și susține tinerii cu pasiune și talent pentru domenii de vârf din știință și tehnologie și cu abilități de inovare. Tema competiției din sezonul 3 - ROVER RUKUS,  are la bază celebrarea a 50 de ani de la aterizarea pe Lună a modului selenar APOLLO 11 și constă în construirea unui robot pentru îndeplinirea sarcinilor din cadrul temei acestui sezon al Competiție de robotică di România.  În același timp, competiția de robotică propune promovarea directă a unor aptitudini de viață bine definite: cooperare, comunicare, lucru în echipă, respect reciproc și prietenie atât în cadrul echipei, cât și al competiției în sine.

          Elevul Teodor Vărzaru, de la  Liceul de Arte ”Ionel Perlea” Slobozia, împreună cu alți colegi de echipă de la cele două unități de învățământ liceal, au prezentat etapele parcurse pentru realizarea robotului înscris în competiție, care sunt descrise în amănunt în caietul tehnic (Notebook - NB). Este un document extrem de important și necesar în competiție, întrucât el consemnează acțiunile și întâlnirile echipei, prototipuri ale robotului, desenele 3D și testarea acestuia.De asemenea, au dat amănunte tehnice despre robotul construit.

           Domnul VICTOR MORARU,  președintele Consiliului Județean Ialomița, a felicitat echipele interesate de robotică, remarcând preocuparea și înclinația elevilor pentru un domeniu de înaltă performanță, care presupune nu numai talent, inspirație și pasiune, ci și studiu intens, sistematic, pentru a ajunge la rezultatele dorite. ”Este cu atât mai lăudabilă preocuparea dumneavoastră și a mentorilor care vă călăuzesc pașii în tainele unei științe de vârf, cu cât strategiile europene viitoare propun ca ”Europa, Uniune a Inovării” să beneficieze de programul ”Orizont 2020”, care va avea alocat cel mai mare fond dedicat cercetării și inovării. Perspectiva aceasta trebuie să vă dea imbold și dumneavoastră,  pasionați de robotică, pentru că eu vă consider reprezentanții noștri în elita educației ialomițene și speranța că veți deveni certitudini într-un viitor nu prea îndepărtat în abordarea provocărilor cibernetice. Vă asigur de sprijinul nostru pentru rezolvarea solicitării de a vă sprijini cu asigurarea transportului la  Campionatul Regional de robotică de la Iași, vă așteptăm cu rezultate meritorii și  contați pe o colaborare pe termen lung.”

categoria articolului 

Știri